kolmapäev, 9. oktoober 2019

Kõige naljakam robot :)

Seekord ehitasime sellist "naljakat" robotit, kes sõitis tiira-taara ja vedas igasugu põnevaid asju, midaiganes lapsed talle järelkärusse panid. Nalja sai palju ning kummuli minemisi oli mitmeid :) Lapsed ise arvasid, et tegu on võibolla atv-ga või siis äkki traktoriga.
Sinna juurde rääkisime üleüldse tõmbamisest, et mida kõike saab tõmmata ning vaatasime videot, kus oli juttu tõmbamisest (kelgu tõmbamine koerte poolt, traktor veab käru, paat veab veesuusatajat jnejne).
Lapsed jõudsid järeldusele, et ilma käruta sõidab meie robot kiiremini, kui tühja käruga ning kui käru täis laadida, siis on robot kohe väga aeglane, sest tal on raske. Samuti robot ronis üle takistuste ilma käruta üpris kergelt, kuid käruga ei saanud ta sellega üldse hakkama.













Teise asjana mängisime BeeBot'idega mängu. Mäng seisnes selles, et pidi võtma kaks kaarti. Ühel kaardil olid peal kohtade pildid (loomaaed, pood, kool, lasteaed jne) ning teistel piltidel sõiduvahendid (jalgratas, buss, auto, lennuk jne). Kaardid võetud, siis tuli mesilane panna sõiduvahendi peale ning seejärel sisestada talle käsud, et ta sõidaks kaardil oleva koha peale. 



Kõige viimasena tutvusime veel ühe põneva mesilasega. Teda küll programmeerida ei saa, kuid lastele meeldis sellegipoolest vaadata, kuidas ta meil põrandal ringi sibas. 


Uute kohtumisteni ja mõnusat värvilist sügist :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lendav mesilane ja kuukulgur

Viimases kahes tunnis oleme taaskord tegelenud Lego WeDo komplektidega. Rääkisime mesilastest ning ehitasime ühe: ...